Op het spoor van geluk - SolidConcepts

jaargroep: op het spoor van geluk

Op het spoor van gelukVoor iedereen die een mindfulness- en/of compassietraining heeft gedaan en hiermee graag in groepsverband wil blijven oefenen is er Op het spoor van geluk. Deze training combineert mindfulness, zelfcompassie en ACT en is geïnspireerd op het boek The Happiness Track van Emma Seppälä.

Dr. Emma Seppälä werkt als science director bij het Center for Compassion & Altruism Research and Education (CCARE) van Stanford University in de VS. Ze haalt in The Happiness Track mythes onderuit over succes en geluk en trad er mee op in grote talkshows als Good Morning America. Het boek bevat veel praktisch toepasbare inzichten voor het dagelijks leven en belandde op diverse bestsellerlijsten.

De training/jaargroep

De training telt 12 bijeenkomsten van ca. 2,5 uur, verspreid over een jaar.

Aan bod komen onderwerpen als

 • Controle & Acceptatie
 • Het verdiepen van mindfulnessvaardigheden
 • Anders omgaan met gedachten
 • Met meer mildheid omgaan met jezelf
 • Mindful communiceren
 • Luisteren
 • Het gebruik van je adem
 • Waardenvol leven
 • Interpersoonlijke mindfulness
 • Stress & Veerkracht

Tijdens de bijeenkomsten staat het samen oefenen centraal. De oefeningen bestaan vooral uit geleide meditaties. Schrijfoefeningen en eenvoudige lichaams- en ademoefeningen staan ook op het programma. Ervaringen met de oefeningen worden uitgewisseld en besproken. Hiernaast komen achtergronden aan bod m.b.v. flipover en korte filmpjes.

Op het spoor van gelukEen belangrijk trainingsonderdeel is het oefenen tussen de bijeenkomsten door, thuis en in het dagelijks leven. Dit gebeurt m.b.v. hand-outs en audio-opnamen.

Voor wie?

Voor iedereen die een mindfulness- en/of compassietraining heeft gedaan. Een voorgesprek maakt deel uit van de training. Omdat getraind wordt in een kleine groep (4-6 personen) is er veel persoonlijke aandacht.

 

Data & tijden 2019

De volgende jaargroep start na de zomervakantie.
Wil je je inschrijven of een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.

Locatie

Praktijkruimte SolidConcepts, Kamerlingheplein 15, Groningen (bij het Noorderplantsoen).

Kosten

 • Particulieren/zelfbetalers: € 575,- incl. btw (vroegboektarief € 548,- incl. btw/bij aanmelding 6 weken of meer voor aanvang). ZZP: € 575,- excl. btw.
  Bedrijven en instellingen: € 980,- excl. btw (vroegboektarief: € 890,- excl. btw).
 • Twaalf bijeenkomsten, inclusief koffie/thee, hand-outs, audio-opnamen, en een persoonlijk intakegesprek.

Trainer

De training wordt verzorgd door personal coach en mindfulness- en (zelf)compassietrainer Fokje Westerling. Zij beoefent meditatie en mindfulness sinds 1994 en is opgeleid in MBSR/MBCT bij See True, in MBCL (compassietraining) bij het Centrum voor Integrale Psychiatrie (Erik van den Brink en Frits Koster) en in ACT bij Gijs Jansen. Ze is gecertificeerd door de Vereniging voor Mindfulness (VVM).

Meer informatie & aanmelden

Aanmelden kan via het contactformulier, o.v.v. naam en contactgegevens. Fokje maakt dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek. Ook voor meer informatie kun je contact met haar opnemen (06-24200882 / e-mail).