Ericksoniaanse Hypnose - SolidConcepts

Ericksoniaanse hypnose

Ericksoniaanse hypnose, ook wel communicatieve hypnose genoemd, is ontwikkeld door de Amerikaanse psychiater Milton Erickson (1901-1980), grondlegger van de moderne hypnotherapie.

Het slimme onbewuste

Bij Ericksoniaanse hypnose word je in trance gebracht, een staat van gefixeerde aandacht. Door deze trance wordt je bewuste afgeleid en ontspant die zich, wat de doorgang naar je onbewuste vergemakkelijkt. "Ons onbewuste stuurt - met een verwerkingscapaciteit die ongeveer 200.000 keer zo groot is als die van ons bewuste - ons gedrag, ons denken en onze gevoelens", zegt hoogleraar Ap Dijksterhuis in zijn boek 'Het Slimme Onbewuste'. Veranderen op onbewust niveau gaat dan ook vaak gemakkelijker en sneller dan op bewust niveau. Je onbewuste is een grote bron van creativiteit en wijsheid. In hypnotherapie leer je er (weer) gebruik van te maken.

Brede toepassing

Ericksoniaanse hypnose wordt toegepast bij een veelheid aan vragen en klachten, zoals fobieën en angsten (angst voor de tandarts, examenvrees, etc.), somberheid, stress, rouwverwerking, gebrek aan zelfvertrouwen en verslavingen.

Lees meer over: NLP, Transactionele Analyse, Familieopstellingen, Oplossingsgericht Coachen, Geweldloze Communicatie, EMDR, EFT, Voice Dialogue, Mindfulness.