Familieopstellingen - SolidConcepts

familieopstellingen

Stuit je in je leven steeds weer op dezelfde problemen en heb je geen idee waarom? Is het bijvoorbeeld zo dat je vaak de verkeerde keuzes maakt, last hebt van terugkerende angsten of onrustgevoelens die je niet goed kunt plaatsen, of dat je je relaties telkens ziet mislukken? Misschien heb je zelfs al het een en ander gedaan om hieraan te werken en heeft dat je uiteindelijk niet veel verder gebracht. Dan kan een opstelling een beweging in de goede richting veroorzaken.

Wat is een opstelling?

Een opstelling begint met een interview. In dit interview wordt je vraag onderzocht en wordt bepaald wat er wordt opgesteld. Dat kunnen personen zijn, maar ook abstracte begrippen. Vaak kies je representanten voor jezelf en voor familieleden. Vervolgens geef je alle representanten een plaats in de ruimte. De representanten spelen geen 'rol', maar geven alleen aan wat ze ervaren op de plaats waar ze staan. Bijzonder is dat representanten toegang blijken te hebben tot gevoelens en waarnemingen van de personen die zij representeren zonder voorinformatie te hebben gehad. Samen met de representanten wordt gewerkt aan inzicht in je familiedynamiek en een oplossing voor je probleem. Tegen het eind van je opstelling word jijzelf vaak in de opstelling gehaald, zodat je die op je in kunt laten werken, je van verstrikkingen bewust kunt worden en je ervan kunt losmaken.

In individuele coaching wordt vaak gewerkt met poppetjes, 'plaatsankers' of visualisaties in plaats van met representanten.

Verborgen dynamiek

Opstellingen helpen je om je bewust te worden van de verborgen dynamiek in de systemen waarvan je deel uitmaakt, zoals je familie, je relatie en de organisatie waar(voor) je werkt. Wordt iedereen die erbij hoort gezien, heeft iedereen zijn eigen plek en is geven en nemen in balans? Wanneer dit niet het geval is kan dit grote gevolgen hebben voor een of meer individuen in het systeem. Bewustwording hiervan staat aan de basis van verandering.

Systemisch Werk

Naast familieopstellingen zijn er ook organisatieopstellingen, loopbaanopstellingen en structuuropstellingen (met abstracte begrippen). Ze zijn bekend onder de verzamelnaam Systemisch Werk. Grondlegger van het Systemisch Werk is de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger.

Lees meer over: NLP, Transactionele Analyse, Ericksoniaanse Hypnose, Oplossingsgericht Coachen, Geweldloze Communicatie, EMDR, EFT, Voice Dialogue, Mindfulness.