Mindfulnesstraining (MBSR/MBCT) - SolidConcepts

Mindfulnesstraining (mbsr/mbct)

Met mindfulness train je jezelf om anders om te gaan met spanning, onrust, ongemak, malen & piekeren, en pijn. Je richt je aandacht bewust naar wat er is; naar wat zich afspeelt in je gedachten, je emoties en je lichaam. Zonder oordeel. Hierdoor geef je jezelf meer vrijheid en keuze om anders te reageren dan je misschien gewend bent te doen. Er komt ook ruimte om contact te maken met een deel van jezelf dat voortdurend vredig en kalm is, ongeacht de omstandigheden.

Effect

Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig mindfulness beoefent minder vatbaar is voor stress, angst, pijn, depressie en woede. En dat aandacht, innerlijke rust, emotioneel evenwicht en welbevinden toenemen. Mindfulness heeft ook positieve gevolgen voor het immuunsysteem.

“Not everything that is faced can be changed.
But nothing can be changed until it is faced.”

- James Baldwin

De training

De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van ca. 2,5 uur en een stiltebijeenkomst van 4 uur. Tijdens de bijeenkomsten staat het samen oefenen centraal. De oefeningen bestaan vooral uit geleide meditaties. Schrijfoefeningen en eenvoudige lichaamsoefeningen staan ook op het programma. Ervaringen met de oefeningen worden uitgewisseld en besproken. Hiernaast komen achtergronden aan bod m.b.v. flipover en korte filmpjes.

Een belangrijk trainingsonderdeel is het oefenen tussen de bijeenkomsten door, thuis en in het dagelijks leven. Dit gebeurt m.b.v. een werkboek en audio-opnamen.

Voor wie?

De training is in principe geschikt voor iedereen. Een voorgesprek maakt deel uit van de training. Omdat getraind wordt in een kleine groep (4-6 personen) is er veel persoonlijke aandacht.

Tijdsinvestering

  • Tien bijeenkomsten: acht bijeenkomsten van ca. 2,5 uur (19.30 – ca. 22.00 uur), een stiltebijeenkomst van 4 uur, en een terugkombijeenkomst van ca. 2,5 uur.
  • Oefeningen voor thuis en in het dagelijks leven.

Start eerstvolgende training:

  • April 2019. Blijf je graag op de hoogte van de data voor komende trainingen of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.

Locatie

Praktijkruimte SolidConcepts, Kamerlingheplein 15, Groningen (bij het Noorderplantsoen).

Kosten

  • Particulieren/zelfbetalers: € 525,- incl. btw (vroegboektarief € 475,- incl. btw / bij aanmelding 6 weken of meer voor aanvang).
    Via de werkgever: € 875,- excl. btw (vroegboektarief: € 825,- excl. btw).
  • Tien bijeenkomsten, inclusief koffie/thee, boek en werkmap, audio-opnamen, een uitgebreide lunch tijdens de stiltebijeenkomst, en een persoonlijk intakegesprek.
  • Mindfulness wordt door zorgverzekeraars doorgaans niet meer vergoed uit de basisverzekering (behalve voor mensen met een terugkerende depressie); een enkele keer nog wel uit het aanvullend pakket (bijv. bij burn-out). Informeer bij je eigen zorgverzekeraar.

Trainer

De training wordt verzorgd door personal coach en mindfulness- en (zelf)compassietrainer Fokje Westerling. Zij beoefent meditatie en mindfulness sinds 1994 en is opgeleid in MBSR/MBCT bij See True en in Mindfulness-based Compassionate Living (MBCL, Compassietraining) bij het Centrum voor Integrale Psychiatrie (Erik van den Brink en Frits Koster). Als mindfulnesstrainer is ze gecertificeerd door de Vereniging voor Mindfulness (VVM) en voor MBCL is ze supervisor.

Meer informatie & aanmelden

Aanmelden kan via het contactformulier, o.v.v. naam en contactgegevens. Fokje maakt dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek. Ook voor meer informatie kun je contact met haar opnemen (06-24200882 / e-mail).