Geweldloze Communicatie - SolidConcepts

Geweldloze communicatie™

Geweldloze communicatie - ook Verbindende communicatie genoemd - is een methode die je helpt om te leven in harmonie met jezelf, anderen en je omgeving. De methode is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg.

Verbindend

In onze dagelijkse communicatie gebruiken we vaak onbedoeld beschuldigende taal, waardoor een conflict 'zomaar' ontstaat. Met behulp van verbindende communicatie leer je hoe het anders kan.

Gevoelens en behoeften

Je leert onderscheid te maken tussen een mening en een gevoel en te onderzoeken welke behoefte er aan een gevoel ten grondslag ligt. Je leert vervolgens met mededogen te communiceren over deze gevoelens en behoeften.

Conflicten voorkomen

Verbindende communicatie voorkomt conflicten of lost ze beter en sneller op. Verbindende communicatie zet aan tot het nemen van verantwoordelijkheid, zorgt voor transparantie en brengt mensen dichter bij elkaar.

Lees meer over: NLP, Transactionele Analyse, Familieopstellingen, Ericksoniaanse Hypnose, Oplossingsgericht Coachen, EMDR, EFT, Voice Dialogue, Mindfulness.