NLP - SolidConcepts

NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is ontwikkeld in de jaren '70 in de VS door hoogleraar in de linguïstiek John Grinder en zijn toenmalige student Richard Bandler.

Hoe communiceer je met jezelf en hoe communiceer je met anderen? Dat is wat je leert met NLP. NLP is ook bijzonder effectief als je graag iets wilt veranderen in je leven. NLP helpt je om gemakkelijker en effectiever in het leven te staan.

Modelleren

NLP kwam tot stand door het bestuderen en modelleren van mensen die uitzonderlijk succesvol waren in hun werk, zoals gezinstherapeute Virginia Satir en psychiater Milton Erickson. Ook het werk van psychiater Fritz Perls, grondlegger van de Gestalttherapie, is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van NLP.

Logische niveaus

Gregory Bateson en Robert Dilts hebben het beroemde model van de (neuro)logische niveaus toegevoegd. Antropoloog Gregory Bateson stelde vast dat er een aantal niveaus zijn waarop mensen functioneren: omgeving, gedrag, vaardigheden, waarden en overtuigingen, identiteit, en missie/zingeving. NLP-trainer/coach en auteur Robert Dilts maakte helder hoe mensen met dit model kunnen veranderen.

Lees meer over: Transactionele Analyse, Familieopstellingen, Ericksoniaanse Hypnose, Oplossingsgericht Coachen, Geweldloze Communicatie, EMDR, EFT, Voice Dialogue, Mindfulness.